Ξεκινά από τις 14 Οκτωβρίου 2019 ο δεύτερος κύκλος του καινοτόμου επιμορφωτικού προγράμματος VR-Games-Lab: «3D παιχνίδια σοβαρού σκοπού για τον Πολιτισμό και την Εκπαίδευση με τη χρήση της Εικονικής Πραγματικότητας», που υλοποιείται από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και τελεί υπό την αιγίδα του Film Office της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.
Οι συμμετέχοντες στο εν λόγω πρόγραμμα, ανεξαρτήτως επαγγελματικού και επιστημονικού υποβάθρου, θα είναι σε θέση να σχεδιάζουν και να αναπτύσσουν εντυπωσιακές 3D εκπαιδευτικές εφαρμογές σχετικές με το αντικείμενό τους, χρησιμοποιώντας τις τεχνολογίες που προσφέρει η βιομηχανία του θεάματος, των ηλεκτρονικών παιχνιδιών και της εικονικής πραγματικότητας, υπό την καθοδήγηση των έμπειρων εκπαιδευτών Λευτέρη Αναστασοβίτη, Χριστίνας Τσίτα και Αναστασίας Τσίτα (ερευνητές, επαγγελματίες, δημιουργοί) και με επιστημονικά υπεύθυνο τον καθηγητή Μάνο Ρουμελιώτη, διευθυντή του CNST-Lab του τμήματος Εφαρμοσμένης Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.
Οι συμμετέχοντες θα εμπλακούν σε όλη τη γραμμή σχεδιασμού και ανάπτυξης ουσιαστικών ψηφιακών παραγωγών, από τη σύλληψη της ιδέας και το σχεδιασμό σεναρίου και storyboard, την τρισδιάστατη μοντελοποίηση αντικειμένων και εφαρμογή φωτορεαλιστικών υφών και υλικών, το σχεδιασμό 3D-animation, μέχρι και τη δημιουργία των εικονικών κόσμων και την ενσωμάτωση διαδράσεων με τα στοιχεία του εικονικού περιβάλλοντος.
Με την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος θα έχουν αποτυπώσει τις γνώσεις τους σε portfolio, ενισχύοντας σημαντικά το βιογραφικό τους για να εμπλακούν ενεργά στη δημιουργική βιομηχανία του θεάματος.
Η αναλυτική περιγραφή του προγράμματος βρίσκεται στον ακόλουθο υπερσύνδεσμο:
http://seminars.uom.gr/index.php/search-by-subject/informatics/35-seminars-2019-2020/509-3d-vr-games-winter
Απαραίτητη προϋπόθεση για τη συμμετοχή στο VR-Games-Lab είναι διάθεση και η όρεξη για δημιουργία. Δεν απαιτείται προηγούμενη γνώση ή εμπειρία στο αντικείμενο. Στο πρόγραμμα μπορούν να συμμετέχουν όλοι όσοι επιθυμούν να ενσωματώσουν τις καινοτόμες τεχνολογίες στην καθημερινότητά τους και στον επαγγελματικό ή ερευνητικό τους χώρο, όπως ενδεικτικά μηχανικοί, επαγγελματίες του χώρου του Πολιτισμού (αρχαιολόγοι, ιστορικοί, μουσειολόγοι), παιδαγωγοί, εκπαιδευτές ενηλίκων, διακοσμητές, αρχιτέκτονες, καλλιτέχνες, προγραμματιστές, σχεδιαστές, φυσικοί, βιολόγοι, γραφίστες ερευνητές, τόσο απόφοιτοι όσο και φοιτητές.
Το VR-Games-Lab έχει διάρκεια 450 ώρες και υλοποιείται σε 8 μήνες, με μεικτό σύστημα εκπαίδευσης. Οι 410 ώρες αφορούν σε εξ αποστάσεως ασύγχρονη τηλεκπαίδευση, ενώ οι 40 ώρες θα πραγματοποιηθούν διά ζώσης στο Κέντρο Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας (Σάββατο ή Κυριακή), με δυνατότητα ωστόσο, παρακολούθησης μέσω σύγχρονης τηλεκπαίδευσης, παρέχοντας τη δυνατότητα σε κάθε ενδιαφερόμενο από όλη την Ελλάδα να συμμετέχει. Η επιτυχής ολοκλήρωση του επιμορφωτικού προγράμματος VR-Games-Lab οδηγεί σε λήψη πιστοποιητικού από το Κέντρο Επιμόρφωσης και Διά Βίου Μάθησης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.
Η έναρξη του VR-Games-Lab έχει καθοριστεί για τις 14 Οκτωβρίου 2019, ενώ η ηλεκτρονική αίτηση εγγραφής στο καινοτόμο πρόγραμμα είναι μέχρι και τη Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2019, μέσω της ειδικής φόρμας του Κέντρου Επιμόρφωσης και Διά Βίου Μάθησης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, που είναι διαθέσιμη στον ακόλουθο υπερσύνδεσμο:
http://seminars.uom.gr/index.php/application-form
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη δράση του VR-Games-Lab, ακολουθήστε το επιμορφωτικό πρόγραμμα στη σελίδα στο Facebook:
https://www.facebook.com/VRGamesLab/
Υπερσύνδεσμος άρθρου της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, πατήστε εδώ.